Veilige tractorbumper en frontgewicht

Moderne auto’s zijn voorzien van een kreukelzone, airbags, gordelspanners en tal van andere voorzieningen om de overlevingskansen te verhogen bij een crash. Echter zijn al deze voorzieningen niet opgewassen tegen een botsing met de onbeschermde voorbanden en het gewicht van een moderne landbouwtrekker combinatie.
Een AGRIbumper voorkomt dat de zware tractor op de motorkap van de auto kruipt.
Een tractor kruipt op een auto bij een aanrijding
Is een aanrijding met een personenauto niet meer te voorkomen (ongeacht de schuldvraag) dan voorkomt de AGRIbumper dat de zware tractor op de motorkap van de auto kruipt.
De AGRIbumper is met name ontwikkeld voor een ongeval met personenauto’s. Echter zullen ook andere verkeersdeelnemers (voetgangers, (brom) fietsers, motorrijders, vrachtauto’s grotere overlevingskansen hebben bij een crash met een landbouwtrekker met AGRIbumper, omdat deze sneller aan de kant geschoven worden en niet direct onder voorwielen terecht komen.
Banden van een tractor afgeschermt
Gevolgen van aanrijding met een trekker

Oorzaak en gevolg

Bij een ongeval zijn de betrokken partijen niet meer compatibel en zo neemt de bots-agressiviteit toe. Nieuwe tractoren worden steeds groter en kunnen steeds sneller rijden. Snelheden van 50 tot 60 km per uur zijn niet uitzonderlijk. 50 ton totaalgewicht of 18 meter lang. Dat dit in sommige landen niet mag zegt niets over het feit dat dit niet gebeurd. Bij een (frontale) aanrijding worden de gevolgen wel steeds groter, zeker bij de zwaardere trekkers.

Helaas is het verkeersgedrag van je tegenliggers onvoorspelbaar. Je moet er toch niet aan denken wat de gevolgen zijn als jij met je trekker en volle 20.000 liter mesttank iemand raakt, ongeacht de schuldvraag, of ze nu zitten te what's-appen, de situatie totaal verkeerd hebben ingeschat of je maakt zelf een fout...Niemand wil dit meemaken, u niet maar uw personeel ook niet?

Met een AGRIbumper als tractorbumper of onderrij-beveiliging-tractoren (OBT) draagt u als verkeersdeelnemer bij aan:
  • bevordering van verkeersveiligheid in algemene zin
  • het verhogen overlevingskansen bij slachtoffers onder overige verkeersdeelnemers
  • het terugdringen (ernstig) letsel bij slachtoffers onder overige verkeersdeelnemers
  • het voorkomen of beperken van (psychische) gevolg schade bij betrokkenen en omgeving
  • het veiligheidsbesef van uw landbouw-, loon- of grondverzetbedrijf
  • het imago van de sector