Frontgewicht & tractorbumperkeuze uit

  •     400 kg 
  •     600 kg 
  •     900 kg 
  •   1200 kg
  •   1300 kg 
  •   1600 kg 
  •   2.000 kg

klik hier voor AGRIbumper modellen

Moderne landbouw trekkers en machines worden steeds groter, zwaarder, sneller, efficiënter. Mede doordat de wereldwijde vraag naar voedsel blijft stijgen, ontstaat er schaalvergroting en wordt er steeds meer op (middel) lange afstand getransporteerd met trekkers over de openbare weg.Een goede gewichtsverdeling tussen trekker en machine is daarbij essentieel. Bij gebruik van de trekker in het veld, is tractie van de trekkerbanden op de bodem van groot belang, maar schade aan de kostbare grond moet zoveel mogelijk voorkomen worden door het beperken van bodemverdichting. Een traditioneel betonnen of stalen frontgewicht, is vaak net te licht of juist te zwaar.

 

Variabel frontgewicht

AGRIbumper maakt veilige en variabele frontgewichten voor een betere gewichtsverdeling. Onze (gewicht)bumpers zijn geschikt voor elk merk en type trekker. Standaard voorzien van LED-dagrijlampen, knipperlicht en breedte-markering. Hierdoor valt de trekker sneller en beter op in het verkeer, onder alle weersomstandigheden, zowel overdag, schemeravond of s’ nachts. Hierdoor zijn (bijna) aanrijdingen beter te voorkomen, vooral op smalle binnenwegen waarbij men vaak net over de as van de weg rijdt. Bij een ongeval kruipt de trekker met zijn grote voorbanden niet meer op een auto met alle gevolgen van dien.
AGRIbumper met eventueel zijn frontgewichten wordt zo dicht mogelijk en éénmalig aan de fronthef van de trekker gemonteerd. Zo blijft de fronthef en aftak-as bruikbaar en wordt de draaicirkel niet nadelig beïnvloed. In dit voorbeeld is de tractor zelfs voorzien van een 1.600kg gewicht
AGRIbumper voldoet aan EU regels

Uniek FRONTGEWICHT voldoet aan EU regels

In veel Europese landen voldoet de AGRIbumper aan de wettelijke EU regels dat een landbouwtractor, gemeten vanaf het hart van het stuurwiel tot voorkant niet meer dan 3.50 meter mag bedragen. Met name bij de grotere tractoren boven 250 pk of een lange wielbasis is het gebruik van een traditioneel betonnen of stalen frontgewicht op de openbare weg vaak niet toegestaan zonder voorzorgsmaatregelen. De AGRIbumper zit kort op de trekker, de heflatten van de fronthef kunnen opgeklapt blijven zodat u veilig wegen en kruisingen kunt oversteken. De AGRIbumper voldoet daarmee aan het Duitse "Merkblatt für Anbaugeräte des Bundesministers für Verkehr."

Bovendien heeft elke AGRIbumper een CE certificaat

Fronthef noodzakelijk

AGRIbumper beveelt een gebruikshoogte aan van ca 400mm, gemeten boven het wegdek tijdens transport. Voorwaarde om een AGRIbumper op een trekker toe te passen is dat deze is voorzien van een originele of achteraf gemonteerd fronthef. Een AGRIbumper is geheel verstelbaar in hoogte, dwars- en lengterichting en laat ruimte vrij voor de beide hefarmen en eventueel de front-aftakas. Met speciale consoles wordt de AGRIbumper éénmalig aan het scharnierpunt van de heflatten gemonteerd en afgesteld Zo kan het systeem mee op-en neer bewegen met de fronthef om werktuigen aan of af te koppelen. Bij rijden op natte percelen heeft de trekker maximale bodemspeling. (merk/type afhankelijk)

Snel aan- en afbouwen

Heeft u werkzaamheden waarbij de AGRIbumper toch onverhoopt volledig afgebouwd moet worden of u wilt de het frontgewicht op een andere trekker inzetten, ook dan is afbouwen en weer aanbouwen eenvoudig en snel met slechts enkele handelingen uit te voeren. We leveren per merk en type fronthef een passende adapter waarbij de AGRIbumper met 2 stuks M30 bouten in kogelkoppen aan het scharnierpunt van de fronthef hangt en een montage handleiding.


Tool-box / Gereedschapskist

AGRIbumper afsluitbare stalen gereedschaps kist, past in plaats van het midden gewicht. (standaard bij modellen Weight-line 400EXTRA, 900EXTRA en de Base-line 350EXTRA en 750EXTRA