Modellen

De AGRIbumper is in drie verschillende modellen leverbaar

 

Een AGRIbumper veilig frontgewicht tevens tractorbumper is onder andere geschikt voor alle tractoren met fronthef. Hieronder een aantal merken en types waar een AGRIbumper variabel frontgewicht met HELLA LED dagrijlampen, knipperlichten en breedtemarkering aan past. In een aantal situaties ziet u bij foto's bovendien de meerwaarde van het AGRIbumper systeem, namelijk het gebruik van de fronthef en front-aftakas in combinatie met front aanbouwmachines of extra frontgewichten.  Elke AGRIbumper trekkerbumper is gemaakt van 25mm dik hoge sterkte staal en heeft een in het oogspringende designplaat in trekkerkleur.   Het veiligeste en sterkste frontgewicht , ook voor de trekkers in bijzondere uitvoeringen... AGRIbumper zijn geschikt voor tractoren met orginele  of universele fronthef.  Vraag vandaag nog een   aan. 

 

Opties en service 

Voor de  modellen geldt:

Fronthef en aftak-as bruikbaar bij WEIGHT-line en Base-line

De fronthef blijft in veel gevallen met de Weight-line en Base-line modellen normaal bruikbaar. Onze units zijn geheel verstelbaar in hoogte, dwars- en lengterichting en laat ruimte vrij voor de beide hefarmen en front-aftakas. Daarin is AGRIbumper uniek

Snel aan- en afbouwen

Heeft u werkzaamheden waarbij de AGRIbumper toch onverhoopt volledig afgebouwd moet worden of u wilt de Bumper op een andere trekker inzetten, ook dan is afbouwen en weer aanbouwen eenvoudig en snel met slechts enkele handelingen uit te voeren. We leveren per merk en type fronthef een passende adapter voor de Weight-line en Base-line modellen waarbij de AGRIbumper met 2 stuks M30 bouten in kogelkoppen aan het scharnierpunt van de fronthef hangt.

De extra Easymass frontgewichten van de Easy-line hangen normaal in de cat 2/3 kogels van de hefarmen en kan nog sneller gewisseld worden.

Combinatie frontgewicht en aanbouwmachine

Bij een zaai-combinatie komt de voorraad tank in de fronthef. Naarmate de tank leeg raakt verandert de gewichtsverdeling en verliest de trekker druk op de vooras. Gebruikt men een zware wentelploeg in combinatie met vorenpakker dan wordt deze vaak in de fronthef naar het veld gedragen, maar waar laat men dan het frontgewicht?

Met een AGRIbumper als frontgewicht zijn deze problemen eenvoudig op te lossen met de Weight-line en Base-line modellen 

Uniek FRONTGEWICHT voldoet aan EU regels

In veel Europese landen voldoet de AGRIbumper aan de wettelijke EU regels dat een landbouwtractor, gemeten vanaf het hart van het stuurwiel tot voorkant niet meer dan 3.50 meter mag bedragen. Met name bij de grotere tractoren boven 250 pk of een lange wielbasis is het gebruik van een traditioneel frontgewicht op de openbare weg vaak niet toegestaan. AGRIbumper frontgewichten zitten kort op de trekker, de heflatten van de fronthef kunnen opgeklapt blijven zodat u veilig wegen en kruisingen kunt oversteken.  AGRIbumper voldoet daar mee aan het Duitse  Merkblatt für Anbaugeräte des Bundesministers für Verkehr.

 

Optioneel: Bumperstokken

Massieve gegalvaniseerde bumperstokken met reflector zodat de hoeken van de AGRIbumper vanuit de cabine beter zichtbaar zijn. Een belangrijke optie voor bedrijven die veel in het verkeer rijden, bij smalle inritten of achteruitrijden in krappe ruimtes. De set past op alle AGRIbumper modellen en wordt geleverd met bevestigingsmiddelen.

Optioneel: TOOl-box

Meer opbergruimte nodig? Neem de stalen tool-box voor kettingen, sleepkabels of vetspuit